Karácsonyi gálaműsor a szenttamási Zsebszínházban

Pénteken, december 16.-án volt a mostanra már hagyománnyá vált Karácsonyi gálaműsor Szenttamáson. Minden évben ezen az eseményen a közösség tagjai karácsonyi témában lépnek színpadra, beleértve a Hagyományápoló klub összes csoportját, az óvodák csoportjai, valamint egyéni fellépők is zenés műsorral. Idén az eseményt műsorvezetőnk, Vörös Gábor és Zsúnyi Tibor atya nyitották meg egy-egy rövidebb beszéddel.

Vörös Gábor

Zsúnyi Tibor atya

Első fellépőink a negyedik osztályos Blazsanyik Zsófia és Salamon Máté voltak, akik klarinéton eljátszották a “Csendes éj” című dalt.

Blazsanyik Zsófia és Salamon Máté

Utánuk klubunk első csoprtja lépett színre, a “Liliomfi” színjátszó csoport a hagyományos szenttamási betlehemezéssel, idén avval a különbséggel, hogy a szeptemberben alakult Boróka gyermekkórus is velük énekelt, felkészítő tanáruk Kovács Blanka volt. A színjátszó csoportot Robotka István és Angéla készítette fel.

A „Liliomfi”  színjátszó csoport tagjai

Közvetlenül utánuk a Boróka gyermekkórus egyénileg Karácsonyi népdalokat énekelt.

Az est további részében láthattuk még két helyi óvoda műsorát, a “Piroska és a Farkas” óvda nagycsoportosait, akiket Robotka Angéla óvónő vezetett, valamint a “Barbie” óvoda csoportját, kiket óvónőik, Bacsa Ildikó és Fullajtár Mária  készített fel.

A „Barbie” óvoda csoportjai

A „Piroska és a Farkas” óvoda kiscsoportosai

Klubunk további fellépő csoportjai a “Lángocska” néptánccsoport, kiktől népi játékokat láthattunk, valamint a “Kalala” néptáccsoport tajgai Bagi táncot jártak a klub által biztosított népviseletben, akiket Kis Zsiga (Zsélykó) oktatott. 

A „Lángocska” néptáccsoprt

A „Kalala” néptánccsoport

A klub másik fellépő kórusa a „Csalogány” népdalkórus volt, kiket a kicsikhez hasonlóan szintén Kovács Blanka készített fel. Bodor Anikó gyűjtéséből származó karácsonyi dalcsokrot hallhattunk tőlük.

A „Csalogány” népdalkórus

Egyéni fellépőnk volt még Füstös Léna, a helyi J. J. Zmáj Általános Iskola és a verbászi alapfokú zeneiskola 3.-os tanulója, aki karácsonyi dalokat játszott zongorán.

Füstös Léna

Az est záró fellépője a „Csalogány” együttes volt, akik karácsonyi hangulatú mulatós zenével buzdították táncra a látogatokat és fellépőket.

A „Csalogány” együttes

Az esemény nem valósulhatott volna meg a támogatóink, a magyaarországi „Csoóri Sándor” alap, a szerbiai Magyar Nemzeti Tanács, a Vajdasági Tartományi Képviselőház, Szenttamás község önkormányzata, valamint a szenttamási Kultúrotthon nélkül. Mégegyszer köszönjük a támogatásukat!

Valamint köszönet még a fellépőinknek és vendégeknek, hogy szebbé tették az ádventi időszak végét. Találkozunk jövőre még színesebb műsorlistával!

Áldott és békés karácsonyi ünnepeket kíván a Hagyományápoló klub összes csoportja!