Kalala-néptánccsoport

A néptánccsoport 2006-ban alakult meg.
A Kalala nevet kapta. A Kalala szó jelentése lányos/női körtánc. Először csak női tagok voltak (anyukák), azzal a céllal, hogy gyermekeiket, fiatalokat is bevonják a néphagyomány, a néptánc világába. Később már férfi tagokkal is bővült a csoportunk, fiatalodott. Csoportvezetőnk Forgács Ibolya volt 2006-tól 2015-ig amikor is a Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubjának elnöki székébe ült és átadta csoportvezetői posztját Szögi Rudolfnak, koreográfusaink pedig a Cseszák házaspár, Anikó és Balázs.
Minden évben részt vettünk a Vajdasági Néptánc Fesztiválon (Gyöngyösbokréta), amit minden évben más-más városban rendeznek meg.
Annak ellenére,hogy aránylag fiatal csoportról van szó többször meghívást kaptunk az anyaország több városába is.
Mindig az eredetiségre törekszünk, a népviselet, hajviselet, zene és ének terén, tájegységeknek megfelelően.

A csoport 2022-ben újraindult középiskolás és egyetemista tagokkal.

Lángocska-néptánccsoport

2022-ben alakult meg  az általános iskolás korúak csoportja, melynek először csak alsós tagozatú gyermekek voltak részesei, ám az évek során már felsősök is csatlakoztak. A csoport részt vesz a Kőketáncon, valamint remélhetőleg hamarosan a Ricsajon is. Felkészítő tanáruk Kiss Zsélykó-Zsiga, kivel eddig mezőföldi és délalföldi táncokat sajátíthattak el.

Csoportvezetők:

  • Forgács Boglárka
  • Kovács Edina (jelenleg)

Cselefendi-néptánccsoport

A klub legújabb kiegészítése, mely óvodásokból áll. Jelenleg ez a klub legnépesebb csoportja. A 2024-es Kőketáncon galgamenti játékokkal vettek részt. Felkészítőik Lázár-Rajda Karolina és Robotka Angéla.

Jelenlegi (2024) csoportvezetőjük: Lázár Violetta.