Lezajlott az idei aratóünnep Adán

  1. június 24-én ismét megtartották Adán a hagyományos arató ünnepséget. Klubunk szenior tagjai is részt vettek ezen a rendezvényen, a Szorgos kezek elnevezésű csapatukkal.

A csapat tagjai: Habi Miklós – kaszás

Srek Edita – kötöző

Bálizs Katica – kötöző

Szokola Éva – marokverő

Kísérőik és segítőik idén Szabó Jolán és Szöllősi Ilona voltak.

Az adai aratáson a szenttamási csapattal együtt 6 aratóbrigád vett részt. Ada, Mohol, Valkaisor, Törökfalu (Utrine) és Völgypart (Obornjača) települések csapatai képviseltették magukat a rendezvényen. Közel 100 érdeklődőt vonzott a hagyomány bemutatása.

Az aratás során pontozásra került a hagyományos reggeli, az öltözékek, a kaszálás technikája valamint a tarló és kévék előkészítése. A munkát követően az adai nyugdíjas otthonban került sor gazdag megvendégelésre és mulatozásra, a régi aratóbálak hangulatát idézve. A csapat minden évben arat Vajdaság több pontján, bemutatva a régi búzabetakarító műveletet. Következő állomásuk Valkaisor, ahol 2023. július 1-én, kerül megrendezésre a hagyományos aratás, egy összefogás jóvoltából, Mohol, Törökfalu (Utrine) és Valkaisor közösen szervezik a soron következő rendezvényt. A rendezvényre Klubunk másik aratócsapata is benevezett Búzavirág néven.

Köszönjük az adai szervezőknek a részvételi lehetőséget és a gazdag megvendégelést. A következő aratásra pedig jó időt és sok sikert kívánunk az összes induló csapatnak.

Oszd meg ismerőseiddel!!!