Színházlátogatás Újvidéken

Az Újvidéki Színházban jártak az egyesületünk gyermekei

November 25-én a Nemo kapitány című darabot tekinthették meg a hagyományápoló klubunk ifjai.

„A nevem: senki, nulla, zéró, Nemo!” – dúdolgatták a gyerekek nagyon sokáig a színház előtt, hazaúton. Nem véletlenül, hiszen az Újvidéki Színház legújabb musicalje hatalmas tetszést aratott a körükben. A klub 25 tagja vett részt ezen a nem mindennapi színdarabon, melynek hanganyagát egyébként a színház hamarosan publikálni is fogja. A tagok közül 19 legaktívabb gyermekekből került ki, akik színészkednek, táncolnak, énekelnek és részt vesznek a klub szinte minden tevékenységében.

Jules Verne regénye alapján a darabot Lénárd Róbert adaptálta és Puskás Zoltán rendezte. A zenét Klemm Dávid szerezte. A főszerepekben Huszta Dániel, Kőrösi István, Szalai Bence és Sirmer Zoltán szórakoztatta a közönséget a színpadon. A hagyományápoló klub tagjai is szinte felállva tapsolták meg a darab végén a meghajlást és felmerült az a kósza gondolat, hogy a Liliomfi Színjátszó-csoportnak is egy nap egy hasonló kaliberű színdarabbal kellene debütálnia. A lelkesedés tehát megvan!

Az élmény pedig egyedülálló volt minden résztvevő klubtagunk számára. Bárki, aki eddig még nem látta a Nemo kapitány színdarabot, az ne hagyja ki! Az Újvidéki Színház az elkövetkező hónapokban többször is műsorra tűzi.

Írta: Vörös Gábor

Kép forrása: Újvidéki színház