Gyermek Farsang a klubban 2024

A Vajdasági Népek és Nemzetiségek Hagyományápoló Klubja farsangi mulatságot szervezett a klubban tevékenykedő gyermekeknek. Körülbelül 30 gyermek vett részt a mulatságon.

A klub egész felnőtt tagjai, azaz a Tulipán kézimunkacsoport és a Csalogány énekcsoport segédkezett.

A kézimunkázó asszonyok farsangi fánkot készítettek a gyermekeknek, ami mellé teát és üdítőt fogyaszthattak. A Mandragóra csoport dokumentálta az eseményt.

Lázára-Rajda Karolina, Lázár Violetta és Robotka Angéla táncházat is tartottak és a résztvevők nagyon jól érezték magukat a népzene kíséretében.

Néhány felnőtt is beöltözött, de a gyerekek nagyon kreatívak voltak fele-fele arányban voltak sajátkészítésű és vásárolt jelmezek is. A gyerekek jelmezeit a jelenlévő felnőttek pontozták. A pontok alapján helyezéseket és díjakat osztottunk ki, viszont senki nem ment haza üres kézzel.

Voltak hercegnők és tündérek, vámpírok, boszorkányok,túrórudi, korokodil, bárányka, szakács, Super Márió, ördög, pék, zombi apáca és még sok más

A következőeseményünk a Farsangi teadélután, melyet a Tulipán kézimunkacsoport és a Csalogány énekcsoport szervez vidéki vendégekkel.

Nagyon köszönjük a szülőknek a jelenlétüket és kreativitásukat, a gyermekeknek a részvétel. Támogatóinknak és mindenkinek köszönjünk a segítséget.

A teljes eseményről megtalálják a képeket a galériánkban és a Facebook oldalunkon.

Fényképezte: Móricz Lúcián